detski knigi

“Сияйната среща на Тея” представя българска детска литература на Международен панаир на детската книга в Болоня

“СИЯЙНАТА СРЕЩА НА ТЕЯ” “отиде” в Болоня на Международен панаир на детската книга. Представя българската детска литература. Това е хубаво, но… Представих си малкото момиченце всред толкова непознати хора… Една малка изящна книжка, която носи безценности между кориците си с една единствена цел – да направи така, че всяко дете да има своята “Сияйна Среща“…

Министерството на културата подкрепи участието на България на Международния панаир на детската книга в Болоня.

⭐️Официални гости на откриването бяха г-н Франко Кастелини – почетен консул на България за областта Емилия-Романя в Италия, и г-н Илия Лозанов – директор на Българския културен институт в Рим. Откриването направи г-жа Венка Рагина – председател на „Асоциация за култура и книжовност“ и организатор на българското участие, което е подкрепено от Министерството на културата, Националния фонд „Култура“ и Столична програма „Култура“.

👉Това е павилионът с най-голяма площ, който България е имала на престижното изложение. В пространството от 64 кв. м са представени няколко селекции от книги: най-новите издания от 2023 г., международно признати български заглавия от колекцията на немската библиотека The White Ravens, както и широка селекция от най-интересните книги от последните десет години.

📘В павилиона е представена и изложбата „Радост, тъга и надежда. 25 български илюстратори на детски книги“, която съдържа творбите на изтъкнати български художници. Селекцията от книги е на Зорница Христова, Вал Стоева и Кристина Тужарова.

🪈 Дизайнът на щанда е на Антон Стайков и Свобода Цекова, които също така са куратори на изложбата.

А иначе, да, Болоня, “Сияйната среща на Тея”…

Има “едно малко момиченце”, което стои на един щанд.

«

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *